Terug naar het blogoverzicht
Groene energie uit Nederland

Groene energie uit Nederland

HIER Klimaatbureau onthulde onlangs in een artikel dat slechts één derde van de groene stroom die we in Nederland gebruiken daadwerkelijk in Nederland wordt opgewekt door bijvoorbeeld windmolens en biomassa. De rest, twee derde, zou worden vergroend met certificaten uit het buitenland, meestal Noorwegen.

De Noren hebben uitsluitend groene stroom en hebben daarom de certificaten niet nodig om dat te bewijzen. De stroom wordt gebruikt in Noorwegen en de certificaten worden doorverkocht aan het buitenland. Kortom volgens het Klimaatbureau komt er geen Noors groene stroom naar Nederland en er komt geen extra windmolen of zonnepaneel bij. HIER pleit er dan ook voor om uitsluitend te kiezen voor échte groene stroom(certificaten) uit Nederland.

Dit is exact de reden dat er op Vergroenjegas.nl uitsluitend  Groengascertificaten uit Nederland worden aangeboden. De certificaten zijn gekoppeld aan een Garantie van Oorsprong (GVO) van groengascertificeerder Vertogas. De GVO borgt het duurzame karakter en de herkomst van het groene gas. Zo bent je er zeker van dat het gaat om écht groen gas uit Nederland.

Patrick Tel