Groen gasÉcht groen gas
Écht groen gas wordt gemaakt vanuit verantwoorde biomassa, zoals je eigen GFT-afval, gemaaid bermgras of mest van het vee van de boer om de hoek. 100% duurzaam, 100% lokaal geproduceerd in Nederland.

Hoe wordt groen gas geproduceerd?
Groen gas wordt geproduceerd door het vergisten van verschillende soorten biomassa zoals  mest, GFT of bermgras. Het vergisten van biomassa houdt in dat bepaalde bacteriën worden toegevoegd aan de biomassa. Hierdoor komt er gas vrij. Er zijn verschillende soorten vergisters. Het is afhankelijk van de biomassa en van de producent welke vergister nodig is. Het groene gas komt van Nederlandse producenten, zoals boeren of afvalverwerkers. Zij ontvangen daarvoor certificaten die de echte groene oorsprong van het gas garanderen. Deze groen gas certificaten worden door een door de overheid aangewezen instantie verleend: Vertogas. Een producent ontvangt alleen een certificaat wanneer het gas voldoet aan alle door Vertogas gestelde eisen.

Steeds meer groen gas!
Volgens Groen Gas Nederland wordt er op het moment ongeveer 135 miljoen m³ groen gas per jaar geproduceerd. De verwachting is dat dit naar 2 miljard m³ groen gas per jaar zal groeien in 2030.

Het begin is er en we gaan de goede kant op! Help je mee samen Nederland te vergroenen?

Help mee Nederland te vergroenen

Vergroen nú je gas!
Het verduurzamen van ons huishouden, ons autorijden en ons leven is belangrijk voor ons klimaat. En het wordt steeds makkelijker voor ons als consument. Eén van die manieren om je gasverbruik te vergroenen, is het kopen van groen gas certificaten. In het contract met jouw energieleverancier verandert er niets, dus daarvoor hoef je niets te regelen. Maar met jouw groen gas certificaten zorg jij ervoor dat jij écht groen gas gebruikt. Kijk hier hoe dat precies werkt. Je kunt de certificaten ook cadeau geven aan familie of vrienden, zodat zij hun energieverbruik vergroenen.

Je kunt onze groen gas aanbieders bekijken en zelf kiezen voor de aanbieder waarvan jij je groen gas certificaat wil kopen. Zo kun je meteen zien waar jouw groene gas wordt geproduceerd en uit welke bronnen. Onze aanbieders zijn allemaal geregistreerd en in Nederland gevestigd.  Écht Nederlands groen gas, bij jou uit de buurt. Zo maken we samen Nederland steeds duurzamer.